In 2019 vierden we het dertigjarige bestaan van het CPS en daar zijn we trots op. Sinds het ontstaan van het CPS in 1989 ontmoeten wetenschap, opleidingsinstellingen, politiediensten en andere veiligheids– en hulpdiensten elkaar op de activiteiten die door het CPS worden georganiseerd.
Het CPS is een onafhankelijke vzw van vrijwilligers die het doel nastreeft samen met de politie en alle andere veiligheidsactoren gemeenschappelijk bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen in de ruime veiligheidssfeer en hierbij het wetenschappelijk onderzoek, studies en publicaties over deze materie te bevorderen.
De activiteiten die door het CPS worden georganiseerd en de thema’s waarrond het CPS werkt, liggen dus steeds op het kruispunt van de veiligheidssector, de politie en de maatschappij.
Het CPS werkt rond een aantal werkdomeinen of studielijnen. Zo beperkt het CPS zich niet tot louter politiegerelateerde problemen en materies maar focust het zich op de ruime veiligheidssfeer. Het doel hiervan is een ruim publiek aan te spreken.
De 7 domeinen waarrond het CPS werkt, zijn:
Het CPS is een niet-gesubsidieerde vereniging van vrijwillige partners, waarbij de kwaliteit voorop staat, maar net omdat de input in de vereniging bijna volledig op vrijwillige partners gestoeld is, is het aanbod van diensten sterk afhankelijk van de inzet van diezelfde partners. Structureel partner worden en hiervoor een bijdrage betalen is daarom meer dan het betalen voor een dienst. U laat ermee uitdrukkelijk zien dat u de doelstellingen en het voortbestaan van de CPS ondersteunt.
Voelt u zich aangesproken door de visie, werkzaamheden en plannen, wilt u meehelpen om onze doelstellingen te kunnen blijven realiseren, word dan structurele partner. Daarmee ondersteunt u de werkzaamheden van de vereniging moreel en financieel.
Klik hier voor de lijst met de huidige structurele partners.
Structurele partners van het CPS maken, meer nog dan gewone klanten, deel uit van een netwerk van practici uit politie, de (private) veiligheidssector, justitie en belendende domeinen, hulpverleners, (sociale) wetenschappers (academici, wetenschappelijk onderzoekers, professoren, onderzoekers aan beleidsinstituties) alsook bestuurlijke en gerechtelijke overheden, beleidspractici, inspectiediensten, politici… . Dat levert allerhande voordelen op: de mogelijkheid kennis en vaardigheden uit te wisselen, samenwerking te zoeken, enzovoorts. Het CPS wil immers partners met elkaar in contact brengen.
Het concrete voordeel dat het CPS aan zijn partners kan bieden, is een vaste korting van 10 % voor alle medewerkers van uw organisatie op de inschrijvingsprijs van de evenementen (studiedagen, debatten, seminaries,…) die door het CPS worden georganiseerd (behalve de opleidingen). Deze korting is een vast percentage. Dus hoe meer u deelneemt, hoe groter uw voordeel.
Maar er is nog veel meer:
ln principe kan elke organisatie die interesse heeft in de werkzaamheden van het CPS, de missie en de corporate governance code van het CPS ondersteunt (zie corporate governance code) structureel partner worden, mits goedkeuring door de Raad van Bestuur.
Structureel partnership 2023 voor de politie
Lokale politiezones: volgens de zonetype
Let op, de categorieën worden vanaf 2023 aangepast (Bron: Veiligheidsmonitor 2022):
Federale Politie
Structureel partnership 2023 voor publieke instellingen buiten de politie
Structureel partnership 2023 niet-onafhankelijke partners (privé bedrijven)
Naast een financiële bijdrage zijn er ook andere mogelijkheden om het CPS te steunen. Men kan altijd materieel bijdragen door op structurele wijze onder andere materiaal, catering of andere logistieke ondersteuning (zalen, personeel, etc.) tijdens activiteiten ter beschikking te stellen. Hebt u een voorstel, neem dan contact op met sec@policingandsecurity.be.
Wilt u zich nu opgeven om partner voor het werkjaar 2023 te worden, schrijf u dan in via de online toepassing op deze website.
Wilt u eerst meer uitleg over het structurele partnership en hiervoor een medewerker te spreken, neem dan contact op met het secretariaat: 0476/20.29.40. U kunt ook een bericht sturen naar sec@policingandsecurity.be. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op met u.
+32 (0)476 20 29 40
Driekoningenplein 20
B-9820 Merelbeke
Meer dan 30 jaar samenwerking tussen academische wereld en veiligheidspraktijk!
©2015 - 2020 Centre for Policing and Security. Alle rechten voorbehouden.